Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Λουκάς Θάνος - Jazzburger OST (Δισκογραφικός Συνεταιρισμός Καλλιτεχνών, 1984)



   Ηλεκτρικές αναζητήσεις ενός λίγο γνωστού αλλά «εντάξει» συνθέτη των μέσων της δεκαετίας του ’80. Καλύτερη στιγμή εδώ –κατά τη γνώμη μας– το ομώνυμο τραγούδι με τη φωνή της αέρινης, αιώνιας αγαπημένης Ηδύλης Τσαλίκη, υπεύθυνης για έναν από τους κορυφαίους ελληνόφωνους δίσκους όλων των εποχών, τη θρυλική «Αυταπάτη».
   Η κυκλοφορία του παρόντος έγινε από τον βραχύβιο Δισκογραφικό Συνεταιρισμό Καλλιτεχνών, μια κίνηση-εταιρεία που δυστυχώς δεν έτυχε της αποδοχής και της συνέχειας που της άξιζε εκείνα τα χρόνια… Στα credits του δίσκου γίνεται επίσης αναφορά στον Στέφανο Κορκολή, ενώ το εξώφυλλο ενημερώνει ότι απετέλεσε το soundtrack ομώνυμης ταινίας, για την οποία δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία (έπαιζε ίσως ο Τάκης Σπυριδάκης που αναγράφεται κάπου στο οπισθόφυλλο;;).
   Εν κατακλείδι, μια αξιοπρόσεκτη για την εποχή της απόπειρα, η οποία σε κάποια ξένα και εγχώρια sites αποτιμάται πλέον με… εκατοντάδες ευρώ. Εμείς, σε κατάστημα με γνώση γύρω από ελληνική δισκογραφία, βρήκαμε το παρόν μόλις με 10 ευρουλάκια και το παραδίδουμε Ε Δ Ω στην κρίση σας προς απογοήτευση των όποιων επιτήδειων!
  

1 σχόλιο: