Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Στήριξη στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρώην εργαζομένων στα "Metropolis"

   
   Πιστεύουμε ακράδαντα στο δικαίωμα στην εργασία και στο ότι αυτό διατηρεί τον κοινωνικό ιστό σε συνοχή και τη δημοκρατία σε ζωτική ομαλότητα. Επίσης γνωρίζουμε πως με το να έχει κάποιος δουλειά, εκτός του ότι εξασφαλίζει τα προς το ζειν, βοηθά και στην τόνωση της αυτοεκτίμησης του εργαζόμενου και κατ' επέκταση της οικογένειάς του και φυσικά ολόκληρης της κοινωνίας.
   Πιστεύουμε ακόμα πως αυτό το δικαίωμα δεν πρέπει να καταστρατηγείται, ούτε να μπαίνει το κέρδος και η απληστία μπροστά από τον εργαζόμενο. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, το κέρδος επί πτωμάτων και η καταπάτηση δεκαετιών δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι ανήθικα, ακόμα και αν διαπράττονται από «ήπιους» καπιταλιστές, φιλελεύθερους, κτλ.
   Δυστυχώς η συγκυρία της «κρίσης» όπως μας την έχουν προσφέρει δεν δίνει ευκαιρίες και κάνει αυτά τα πιράνχας του οικονομικού φιλελευθερισμού να μοιάζουν και να δρουν ως καρχαρίες σε αφρίζοντα νερά αφού έχουν μυριστεί αίμα. Πόσο μάλλον αν τα πιράνχας ήταν ήδη καρχαρίες από την αρχή, όπως ο γνωστός νεανικο-καναλάρχης Ανδρέας Κουρής (γόνος της γνωστής οικογένειας) ο οποίος αγόρασε τη σειρά των δισκοπωλείων "Metropolis" για να κάνει ένα φοβερό επιχειρηματικό "breakthrough", μια επένδυση ζωής η οποία δεν είναι άλλη από το να κλείσει ένα προς ένα τα καταστήματα σε ολόκληρη την Αττική και μετά από αλλεπάλληλους εκβιασμούς και επιχειρηματικά «τρυκ» να απολύσει όλους τους εργαζόμενους σε αυτά. Τα τελευταία 2 χρόνια οι εργαζόμενοι αγωνίζονται δικαστικά να πάρουν τις αποζημιώσεις τους γιατί ο κ. Κουρής δηλώνει πως δεν έχει τα χρήματα!! Όμως οι (πλέον) πρώην εργαζόμενοι αγωνίζονται και για την αξιοπρέπειά τους.
   Καλό θα ήταν η δικαιοσύνη αλλά και όλοι εμείς βαθιά στη συνείδησή μας να υποστηρίξουμε την κίνηση των εργαζόμενων αυτών - αλλά και κάθε εργαζόμενου/άνεργου στο δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενάντια στο μένος και στην απληστία οποιουδήποτε αδίστακτου «επιχειρηματία». Το πιστεύουμε και το δηλώνουμε καθαρά: η κρίση δημιουργήθηκε για το συμφέρον των ανθρωποφάγων καρχαριών.
   Δηλώνουμε και εμείς εδώ στο Prostitution Times την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των νέων ανθρώπων, των απολυμένων της αλυσίδας "Metropolis".

- Σας καλούμε να στηρίξετε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρώην εργαζομένων στα "Metropolis", έξω από το κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου 44 το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Μπορείτε να επισκεφθείτε και το blog των εργαζομένων Ε Δ Ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου